DBR Generator sets

DBR is full service provider of customized power solutions in the field of power supply for ships, offshore platforms and onshore applications.
The main feature is brand independence of the solutions. The starting point is the wish of our customers, combined with environmental factors and experience of the DBR specialists and this is developed into a suitable proposal.

DBR is OEM and brand independent packager and select for you the right combination of reliable engines and generators to fulfill your power requirement. By means of giving power rating and climatic data is an appropriate proposal developed.
The engines we use are Caterpillar, Cummins, MAN, Mitsubishi, MTU, Perkins, Scania, Volvo Penta and mostly packaged with Leroy Somer or Newage Stamford alternators.

For the following power solutions up to 4500kVA you can rely on DBR as your full service provider:

Marine & Offshore Generatorsets

Betrouwbaarheid, stabiliteit, weinig onderhoud en een hoge beschikbaarheid van onderdelen zijn de noodzakelijke factoren voor verschillende Marine & Offshore (noodstroom)-toepassingen. DBR ontwerpt, bouwt en test in-house generatorsets op basis van klant specifieke vereisten, volgens de vereiste IACS classificaties. De productspecialisten van DBR Generatorsets helpen u ook bij kiezen van de juiste oplossingen om zeeschepen, waaronder tankers, kabelleggers, Offshore Supply Vessels, Jack-Up Rigs, Drill Rigs, FPSO- en FSO-schepen en kraanschepen van stroom te voorzien.

Offshore Wind Generatorsets

DBR heeft generatorsets geleverd voor meer dan 35 windparken en is marktleider in dit segment. Betrouwbaarheid, stabiliteit, weinig onderhoud en een hoge beschikbaarheid van onderdelen zijn de noodzakelijke factoren voor Offshore Wind (noodstroom) toepassingen. DBR ontwerpt, bouwt en test in eigen beheer Offshore Wind generatorsets volgens de specifieke eisen van onze klanten en volgens de vereiste IACS classificaties. De productspecialisten van DBR Generatorsets helpen u ook bij het vinden van de juiste oplossingen om de substations van de windparken van (nood)stroom te voorzien.

De (nood)stroom vermogensvraag voor Windparken variëren tussen 500kVA en 4500kVA en de meeste worden geleverd in DNV-GL2.7-1 of 2.7-3 Offshore Containers.

Onshore Diesel Generatorsets

Voor onshore toepassingen zullen de DBR specialisten eerst onderzoeken of het mogelijk is om een standaard generatorset in het project op te nemen. DBR levert merkonafhankelijke stroomoplossingen op het gebied van (noodstroom)aggregaten voor landgebruik. Als de eisen erg specifiek zijn, is DBR in staat om een passende maatwerkoplossing voor landtoepassingen te ontwerpen, te bouwen en te testen. DBR levert turn-key stroomoplossingen voor alle instellingen waar (nood)stroom noodzakelijk is inclusief ziekenhuizen, datacenters, bouw en zware industrie en stand-by toepassingen in utiliteit en infra projecten.

Kritische noodstroomaggregaten

Betrouwbare en stabiele generator sets zijn noodzakelijk wanneer het net instabiel is of niet beschikbaar is. Dat is nodig in de industriële noodstroommarkt. De productspecialisten van DBR Generatorsets helpen u bij het vinden van oplossingen voor noodstroomvoorziening voor uw specifieke situatie. Voor onshore toepassingen levert DBR turn-key noodstroomvoorzieningen voor o.a.: Datacenters, Farmaceutische industrie, Chemische fabrieken, Ziekenhuizen, Compressorstations, Parkeer garages en complete energiecentrales.

Gasgeneratorsets

De DBR-gasgeneratorsets worden wereldwijd gebruikt voor toepassingen op het land en op zee. Voor gasgeneratorsets op het land is DBR uw partner voor engineering, ontwerp en levering in open basisframe of container uitvoeringen. Met een power managementsysteem is het mogelijk om parallel met andere generatorsets te draaien om aan uw eisen te voldoen. Voor Marine Gas Generatorsets met lage uitlaatgasemissies kunt u ook vertrouwen op DBR als uw full-service provider. Met de jarenlange DBR-ervaring in de Marine & Offshore worden uw Marine Gas generatorsets uitgerust met hoogwaardige materialen om te voldoen aan de zwaarste eisen en volgens de IACS-klasse.

Defensie generator sets

De leveringsomvang volgens de MIL spec, materiaalkeuze en robuustheid zijn extreem belangrijk voor de vereiste betrouwbaarheid en de duurzaamheid voor Militaire generator sets toepassingen.

De DBR leveringsomvang overstijgt hierbij de hoogste normen.

Betrouwbaarheid, robuustheid en compactheid, gecombineerd met het leveren van stroom in extreme weersomstandigheden waaronder extreme temperaturen - 32 tot 58 graden Celsius zijn verplichte vereisten voor militaire stroomoplossingen.

Mega Yacht Generator sets

Onze uitgebreide ervaring van meer dan 55 jaar en de kennis van de Nederlandse Mega Yacht industrie, opgedaan door het leveren van generator set oplossingen, inclusief emissie en roet filters pakketten aan alle grote Nederlandse werven, is verwerkt in de DBR E-Motion Serie. De DBR E-Motion Serie zorgt met haar klant specifieke en geluidsarme generatorsets voor betrouwbaarheid aan boord en garandeert een hoge kwaliteitsstandaard voor Super Yachts.
Vooral datacenters, luchthavens en ziekenhuizen hebben behoefte aan een uitzonderlijke mate van veiligheid, betrouwbaarheid en stabiliteit in hun stroomvoorziening. De Diesel Rotary Uninterruptible Power Supply (DRUPS) uit een combinatie van een op het vliegwiel aangedreven, No-Break UPS en een dieselgenerator. De meeste continue voedingen worden gevoed door een accu of een vliegwiel. In het geval van een stroomstoring levert de opgeslagen energie in de UPS enkele seconden of minuten beperkte energie. Wanneer de stroomvoorziening uitvalt, geeft het vliegwiel zijn energie af aan de dieselgenerator voor een snelle start. De dieselgenerator levert dan energie voor de UPS en zorgt voor een continue stroomvoorziening tot de netspanning terugkeert.